O serie de nereguli grave au fost descoperite de către comisarii de la Protecția Consumatorilor în Hala de Carne Târgu Jiu.
„Abateri constatate:
- camere frigorifice neigienizate cu urme de rugina, mucegai, cu instalație improvizata din care curgea apa, spatii de lucru cu mese de lucru și utilaje neigienizate cu urme de sânge și resturi de carne, scurgeri cu grilaj blocat de resturi de carne, carne fără elemente de informare caracterizare, carne cu modificări organoleptice, preparate cu data durabilității minimale depașită(expirate), carne păstrată la temperatura de 7-8 grade fata de 0-4 grade temperatura impusă de producator, vitrine frigorifice neigienizate cu resturi alimentare, praf, rugină acumulate în timp, cu improvizații la instalațiile electrice, cu sticla lipita cu scotch, lipsa valori nutriționale pe eticheta preparatelor din carne“, a spus Mihai Alin Gubandru, șeful Comandamentului de Iarnă.
470 kilograme de carne au fost retrase
Au fost aplicate patru amenzi contravenționale în cuantum total de 20.000 lei și un avertisment
Au fost dispuse următoarele măsuri complementare:
-oprirea temporară a prestării serviciilor pânăla remediere
-oprirea definiitivă de la comercializare și retragerea din circuitul consumului uman al produselor neconforme (circa 470 kg).