Ștafeta Invictus ajunge la Masa Tăcerii

0
125

 

Ștafeta Invictus va ajunge mâine în municipiul Târgu Jiu.

La evenimentul închinat eroilor veterani ai Armatei Române vor participa reprezentanți ai Instituției Prefectului Gorj, IPJ Gorj, IJJ Gorj, ISU Gorj, Garnizoana Târgu Jiu, Filiala Gorj “Cultul Eroilor”, Secția de Atletism a CSM Târgu Jiu și Asociații Sportive Independente.

 

Punctul de întâlnire este la Masa Tăcerii. Se va alerga împreună cu delegația de la Craiova pe Calea Eroilor, până la Coloană, pentru predarea ștafetei delegației din Gorj.

În luna octombrie, voluntarii Invictus România organizează un eveniment unic la nivel național, intitulat Ștafeta Veteranilor, Ediția a X-a INVICTUS, eveniment care aduce în fiecare an laolaltă sportivi amatori, civili și militari, elevi, studenți, indiferent de vârstă, pregătire sau de clubul din care fac parte, pentru a cinsti memoria veteranilor Armatei Române care și-au jertfit viața pentru țară, dar și pentru a arăta respectul cuvenit eroilor din zilele noastre care au luptat în teatrele de operații.

Ștafeta Veteranilor constituie cel mai bun prilej pentru a ne arăta recunoștința față de cei care și-au făcut datoria față de țară.
Acest eveniment de voluntariat presupune purtarea în alergare a trei ștafete.

Ștafeta se încheie pe 25 octombrie în Municipiul Carei (ultima localitate eliberată de pe teritoriul actual al României la data de 25 octombrie 1944), când toate cele 3 ștafete se reunesc, într-o festivitate solemnă la care vor participa civili și militari.

Voluntarii INVICTUS din Târgu Jiu coordonați de Dan Zidaru (voluntar Invictus) vor face mișcare luni, 16 octombrie, orele 14.00-15.00 (la preluarea Ștafetei care va fi purtată de la Craiova de voluntarii Invictus craioveni), dar și marți, 17 octombrie, când vor purta cu mândrie ștafeta mai departe, la Petroșani.

Orașul Tg Jiu este inclus în Traseul Albastru, parte din Ștafeta Veteranilor Ediția a X-a 2023.
Voluntarii Invictus vor parcurge împreună, în același ritm, în alergare sau pe bicicletă, sau combinat, pe traseul: Târgu Jiu –> Petroșani, aproximativ 58km.
În orașul nostru, atât preluarea Ștafetei de la Craiova, cât și startul ștafetei către Petroșani, vor avea loc la Coloana Infinitului, loc încărcat de semnificație istorică.

Marți, startul Ștafetei va fi dat la ora 8:00, după ce vor adresa câteva cuvinte despre însemnătatea evenimentului și după ce vor mulțumi alături de autorități Veteranilor. După startul ștafetei, voluntarii se vor deplasa în ritm lejer, ușor, către Cimitirul Eroilor, unde se vor oprit pentru 1 minut de reculegere. Apoi vor parcurge traseul până la Petroșani, unde vor fi întâmpinați de către voluntarii INVICTUS Petroșani, pentru preluarea Ștafetei.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.