Licean prins când consuma băuturi alcoolice în incinta unui liceu din Târgu Jiu

0
96

Un elev de clasa a XII-a a fost surprins de către polițiștii locali în timp ce consuma băuturi alcoolice chiar în incinta unității de învățământ. Potrivit unor informații, fapta s-a petrecut în incinta Colegiului Economic „Virgil Madgearu“.

Elevul a fost sancționat contravențional în conformitate cu prevederile Legii nr. 61 din 1991 Republicată pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială.
„De asemenea, polițiștii locali l-au condus pe elevul de 18 ani la cancelaria liceului și au informat conducerea unității școlare în legătură cu aspectele constatate. Băiatul avea absență în catalog la ora la care a fost găsit în curtea școlii și avea două sticle de vin asupra lui, una dintre ele fiind neîncepută.

Ionuț Catrina, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Gorj, a spus că elevul riscă scăderea notei la purtare.
Poliția Locală Târgu Jiu acordă o atenție deosebită unităților de învățământ de pe raza municipiului Târgu Jiu, în scopul prevenirii și combaterii faptelor antisociale.
În conformitate cu prevederile protocolului de colaborare încheiat cu celelalte forțe de ordine publică, Poliția Locală Târgu Jiu monitorizează 15 unități de învățământ, prin asigurarea măsurilor specifice, potrivit competențelor stabilite de lege.
De asemenea, polițiștii locali verifică periodic toate unitățile de învățământ de pe raza municipiului Târgu Jiu pentru:
– combaterea consumului produselor din tutun în incinta școlilor;
– verificarea societăților comerciale amplasate în incinta unităților de învățământ;
– respectarea normelor de curățenie în școli“, au transmis reprezentanții Poliției Locale Târgu Jiu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.