A prezentat o asigurare falsă. S-a ales cu dosar penal

0
198

 

Polițiștii din cadrul Secției 5 Poliție Rurală Rovinari au depistat în trafic, un bărbat de 42 de ani, din comuna Scoarța, județul Gorj, în timp ce conducea un autoturism pe DN66-Bâlteni.

„Bărbatul le-a prezentat polițiștilor o poliță RCA în format letric, presupusă a fi falsă, iar în urma interogării bazelor de date s-a constatat faptul că pentru autoturismul în cauză nu există o asigurare RCA valabilă.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de fals sub semnătură privată și uz de fals.

Totodată, conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 2.000 de lei pentru faptul că nu deținea o poliță RCA, iar ca măsură complementară, i-au fost reținute plăcuțele cu numerele de înmatriculare și certificatul de înmatriculare al autoturismului.

Acțiunile de acest gen vor continua, în vederea conștientizării participanților la trafic cu privire la pericolul la care se expun prin nerespectarea normelor legale referitoare la circulația pe drumurile publice“, se arată într-un comunicat de presă al Poliției Gorj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.