Peste 300 de mașini cu nereguli descoperite pe drumurile din Gorj

0
138

În prima jumătate a acestui an, echipele Registrului Auto Român au verificat pe drumurile din județ aproape 800 de mașini, fiind descoperite nereguli la peste 40 la sută dintre acestea.

„În județul Gorj au fost verificate, în perioada menționată, 796 de vehicule. Dintre acestea, 41,48% prezentau diferite neconformități tehnice sau legate de acte și 28 (3,52%) prezentau pericol iminent de accident. Din totalul autovehiculelor oprite, în 5,42% din cazuri s-au constatat deficiențe din sfera poluării și 1,13% aveau ITP fals, expirat sau anulat.

În urma controalelor mixte desfășurate de RAR și Poliția Rutieră, în acest județ au fost aplicate 317 amenzi contravenționale și au fost retrase 245 de certificate de înmatriculare“, se arată într-un comunicat al RAR.

Cum poate din redobândit certificatul de înmatriculare reținut

În situația în care una dintre măsurile luate a fost reținerea certificatului de înmatriculare, acesta poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecții tehnice specifice la reprezentanțele RAR din țară.

„Atragem atenția că rezultatele controalelor desfășurate în trafic NU reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte RAR-Poliție opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecțiuni“, a mai transmis RAR.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.