Olimpicii Vlad Țîr și Alexandru Guțoiu au obținut premiul I la un concurs național de fizică

0
4797

Târgujianul Vlad Țîr, elev al Colegiului Național „Tudor Vladimirescu” din municipiul Târgu-Jiu și motreanul Alexandru Guțoiu, elev al Colegiului Tehnic Motru au demonstrat din nou că fac parte din elita școlară a județului Gorj și a României. Elevii de clasa a X-a au participat la un concurs național de fizică-PHI 218-și au obținut, fiecare, premiul I. Târgujianul Vlad Țîr s-a clasat primul pe țară la clasa a X-a, având cel mai mare punctaj, iar Alexandru Guțoiu a obținut premiul I, având cel de al 22-lea punctaj. Premiul II a fost obținut de Andreea Trocan, elevă la Colegiul Național Ecaterina Teodoroiu, iar târgujienii Răzvan Voicu, Mihai Militaru, Alexa Tiguan, Dobre Alexia și Ovidiu Șurlea au luat premiul III. 

Concursul național de fizică PHI este o competiție la care se înscriu sute de elevi foarte buni din toată țara. Anul acesta, competiția a avut loc luna trecută, însă abia astăzi s-au afișat rezultatele. La clasa a X-a, mai mulți elevi din Gorj au demonstrat din nou că se numără printre cei mai buni elevi din România. Târgujianul Vlad Țîr, considerat un mic geniu datorită rezultatelor pe care le-a avut în ultimii ani la olimpiadele școlare, s-a clasat pe primul loc, având cel mai mare punctaj. Vlad Țîr spune că matematica și fizica îl ajută să înțeleagă mai bine informatica, domeniu către care vrea să se orienteze în viitor.

Și motreanul Alexandru Guțoiu, olimpic la mai multe materii, a obținut tot premiul I, fiind al 22 în clasamentul final al concurzului național PHI 2018 (http://stoner.phys.uaic.ro/images/stoner_site/phi/PHI2018_Grades_Z1_10premii.pdf). Motreanul a fost singurul elev participant care studiază la un liceu tehnic!

Alexandru Guțoiu este elev în clasa a X-a la Colegiul Tehnic Motru și este olimpic la mai multe materii. Copilul este pasionat de matematică, fizică, lingvistică, obținând premii importante la concursurile școlare la care a participat de-a lungul anilor.  Lingvistica, de exemplu, nu este o materie care se studiază la școală, ține mai mult de gândirea logică, iar Alexandru Guțoiu se pregătește în particular. Din clasa a VI-a participă la Olimpiada de Lingvistică și în fiecare an a luat premiu, iar în clasa a VII-a s-a calificat la națională. Matematica și fizica sunt alte materii la care Alexandru excelează! „Anul acesta, concursul național  de fizică PHI 2018 a fost destul de greu. Am avut de rezolvat 30 de subiecte în două ore. Unele subiecte au fost de dificultate mică, altele de dificultate mai mare, unele fiind date chiar la faza națională a olimpiadei de fizică. Anul acesta am mai participat la olimpiada de lingvistică, am luat locul 2 pe 9-10 și locul 4 pe 9-12, însă au fost reduse locurile și nu m-am calificat la faza națională. O să mai particip la olimpiada de fizică, săptămâna viitoare va fi faza județeană și la concursul de chimie Petru Poni și concursul de matematică aplicată Adolf Haimovici. Cât despre facultate, mă gândesc să susțin admiterea la Robotică la Universitatea Politehnică din București, dar abia sunt în clasa a X-a”, a spus, pentru Viața Gorjului, olimpicul Alexandru Guțoiu din Motru.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.