13 câini crescuți în condiții improprii. Au fost luați de Poliția Animalelor

0
133

13 câini au fost luați de polițiști pentru că erau ținuți în condiții improprii, fără a le fi acordată asistență medicală.

„La data 1 august, polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor, în urma verificărilor efectuate privind respectarea condițiilor de viață și bunăstare ale animalelor cu sau fără deținător, în baza art. 24 ^1 din Legea 205/2004 privind protecția animalelor, au emis un ordin de plasare în adăpost în baza căruia au fost ridicate 13 exemplare canine de rasă metis, brac german și rasă comună, aflate în municipiul Târgu Jiu.

Animalele erau ținute de proprietar în condiții improprii, fără un adăpost corespunzător și fără a le fi acordată asistență medicală, acestea aflându-se într-o stare necorespunzătoare de sănătate.

Exemplarele canine au fost plasate într-un adăpost pentru câini cu care Consiliul Județean are încheiat contract de prestări servicii publice de adăpostire a animalelor.

De asemenea, proprietarul acestora a fost sancționat pentru nerespectarea prevederilor Legii 205/2004, privind protecția animalelor și OUG 155/2001“, au transmis reprezentanții Poliției Gorj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.