Noi inundații în Gorj. Ce localități au fost afectate

0
389

O nouă serie de inundații au avut loc astăzi în mai multe localități din județul Gorj.

Mai mult decât atât, o eroziune se manifestă la un pod de pe drumul național Târgu Jiu – Motru. ,,17.06.2023 ora 08:00 – 17.06.2023 ora 15:00
Ca urmare a fenomenelor meteorologice periculoase prognozate, situația operativă de la nivelului județului este următoarea:
– În Comuna Cruset – satele Mierea și Slavuta se intervine pentru evacuarea apei din 10 gospodării.
– În oras Tismana se intervine pentru evacuarea apei dintr-o gospodărie.
– Eroziune mal la un pod de pe DN 67 ( ruta Motru-Tg-Jiu)- la fata locului se afla reprezentanți din cadrul Instituției Prefectului județului Gorj, ISU Gorj si Secția Drumuri Nationale Tg-Jiu.
Pana in acest moment, echipajele de pompieri din cadrul ISU Gorj au intervenit pentru evacuarea apei din mai multe gospodarii de pe raza localităților: Cruset-sat Mariag; Brănești-sat Capu Dealului; Cruset-sat Urda de Jos; Stoina- satele Păișani și Urda de Sus; Tantareni- satele Arpadia și Floreșt”, au transmis reprezentanții ISU Gorj.

La podul de pe DN 67, s-a stabilit că nu este afectată structura de rezistență.

,,Specialiștii SDN au stabilit că structura de rezistență a podului nu a fost afectată, dar pentru siguranță, preventiv, se va limita viteza circulației pe pod la 30 km\h.

De asemenea, se va întocmi un raport care se va discuta în cadrul comitetului pentru situații de urgență care se va întruni la începutul săptămânii”, au transmis reprezentanții Prefecturii Gorj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.