Polițistul care a provocat un accident mortal avea o alcoolemie de 1,11 mg/l în sânge

0
262

Poliţistul în vârstă de 24 de ani, care a provocat un accident de circulaţie în urma căruia pasagerul din dreapta sa a decedat, avea o alcoolemie de 1,11 mg/l în sânge, potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău.

La un moment dat, poliţistul a pierdut controlul volanului şi s-a izbit de un vehicul aflat pe marginea drumului.

„Din primele date de la faţa locului a reieşit că autoturismul condus pe DN10 dinspre Buzău către Braşov de către un şofer în vârstă de 24 de ani, din Nehoiu, a ieşit în afara părţii carosabile şi a intrat în coliziune cu un autocamion staţionat. Accidentul s-a soldat cu decesul pasagerului autoturismului, un bărbat de 33 de ani, din Nehoiu”, a informat sâmbătă dimineaţa IPJ Buzău.

Poliţiştii rutieri sosiţi la faţa locului l-au testat pe şofer, rezultând o alcoolemie de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat. După ce i s-au recoltat probe biologice, a rezultat o valoare aproape de trei ori mai mare.

„În fapt, în timp ce numitul P.B, poliţist în cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Buzău-Postul Poliţie Siriu, conducea, în noaptea de 28/29.04.2023, în timpul liber, autoturismul marca Mercedes, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice, având o alcoolemie de 0,48mg/l în aerul expirat, a intrat în derapaj şi apoi în coliziune cu un autotractor marca MAN, care se afla parcat pe marginea drumului, în afara părţii carosabile, fapt ce a condus la decesul pasagerului dreapta faţă. Ulterior, analiza toxicologică a indicat pentru conducătorul auto o alcoolemie de 1,11 mg/l în sânge la prima probă biologică de sânge recoltată”, a transmis Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău.

Procurorii au solicitat instanţei de judecată să dispună măsura arestării preventive faţă de poliţist, în schimb judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Pătârlagele a dispus măsura controlului judiciar. Drept urmare, Parchetul de pe lângă Judecătoria Pătârlagele a declarat contestaţie, decizia urmând să fie judecată de către magistraţii Tribunalului Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.