Zeci de copii, prezenți la Poliția Novaci

0
194
Zeci de copii au trecut astăzi pragul sediului Poliției Orașului Novaci, activitate desfășurată premergător Zilei Poliției Române.
„Polițiștii i-au întâmpinat pe elevi cu brațele deschise și le-au răspuns la orice întrebare legată de meseria de polițist.
După analizarea „situației operative”, șeful Poliției Orașului Novaci a solicitat sprijinul structurilor din cadrul IPJ Gorj, iar în cel mai scurt timp, oamenii legii s-au mobilizat pentru a-i surprinde pe copii.
Astfel, polițiști din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, Serviciului Rutier, Criminalistic, Biroului Analiză și Prevenire a Criminalității, Biroului Siguranța Școlară sau Biroului pentru Protecția Animalelor, au venit în întâmpinarea celor mici, fiecare abordând diverse subiecte referitoare la profesia de polițist, în funcție de specificul activității.
Din mijlocul evenimentului nu a lipsit câinele de căutare/salvare, de departe cel mai îndrăgit ce cei mici.
Polițiștii le-au oferit posibilitatea elevilor sosiți în vizită să exploreze laboratorul criminalistic, tehnica din dotarea luptătorilor SAS sau informațiile utile din partea polițiștilor de prevenire.
Polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor le-au vorbit copiilor despre situațiile în care un animal de află în pericol și modalitățile de prevenire a cazurilor de violență, neglijare sau abandon ale acestora.
Polițiștii rutieri le-au reamintit acestora regulile de circulație, iar criminaliștii le-au prezentat laboratorul criminalistic și principalele mijloace de identificare a autorilor infracțiunilor.
Toate aceste activități desfășurate de polițiști au ca obiectiv principal promovarea profesiei de polițist, precum și creșterea nivelului de încredere în instituția noastră“, a transmis Poliția Gorj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.