Zeci de amenzi pentru cei șoferii care vorbeau la telefonul mobil

0
97

În perioada 6 – 12 martie, poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Gorj, au acționat pe principalele artere de drum, pentru impunerea folosirii centurilor sau dispozitivelor de siguranță omologate, respectarea normelor rutiere privind utilizarea telefonului mobil în timpul conducerii pe drumurile publice a unui autovehicul, precum și utilizarea căștilor de protecție omologate.

În cadrul acțiunii, poliţiştii au aplicat 639 sancțiuni contravenționale pentru neutilizarea centurii de siguranață, 6 sancțiuni au fost aplicate conducătorilor de mopede și persoanelor transportate cu astfel de vehicule și 22 de sancțiuni conducătorilor auto care utilizează telefoanele mobile în timp ce conduc.

De asemenea, în acest weekend, polițiștii de pe raza intregului județ, cu atribuții pe linie rutieră, au acționat pe drumurile publice, în vederea impunerii regimului legal de viteză și depistarea conducătorilor auto aflați sub influența alcoolului.

„În cele trei zile au fost aplicate 650 de sancțiuni, cele mai multe fiind pentru depășirea limitei de viteză.

În cadrul acțiunilor, polițiștii au reținut 63 de permise de conducere, 31 fiind pentru depășirea vitezei legale, 13 pentru depășiri neregulamentare, 9 pentru consum de alcool și 10 pentru alte abateri, fiind de asemenea retrase 28 de certificate de înmatriculare.

Polițiștii rutieri sunt prezenți zilnic pe drumurile publice din județ, în vederea prevenirii accidentelor rutiere și creșterea gradului de disciplină rutieră“, au transmis reprezentanții Poliției Gorj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.