Zeci de copii cu probleme respiratorii, internați în Spitalul Județean de Urgență

0
21
La Secția Boli Infecțioase din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu sunt internați, în prezent, opt pacienți adulți cu gripă (5 pacienți cu gripa tip A și restul cu gripa tip B), 9 pacienți cu COVID și alți 12 cu pneumonii și enterocolită, etc.
„În perioada 09.01.2023 – 16.01.2023 în Secția Pediatrie a Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu au fost internați 40 de copii cu diverse afecțiuni respiratorii, marea majoritate cu viroze respiratorii, dar și cu gripă, pneumonii și bronșiolite, și mai puțini cu afecțiuni digestive.
Astăzi, în Secția Pediatrie se află internați 26 de copii: cinci copii diagnosticați cu gripă (grupa de vârstă 0 – 1 an) și 21 de pacienți cu afecțiuni respiratorii. Dintre micuții diagnosticați cu virusul gripal, trei sunt cu gripa tip A, unul cu gripa tip B și un copil cu ambele tipuri de gripă“, a transmis Mihaela Țicleanu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu.
Cei mai mulți dintre pacienții internați au vârste cuprinse între câteva luni și 5 ani. La internare, toți copiii sunt testați PCR pentru a afla dacă sunt infectați cu virusul SarS-CoV2 și testați pentru a depista dacă au gripă. În medie, copiii au avut nevoie de 7 zile de internare în Secția Pediatrie pentru a se face bine. Au fost și cazuri în care pacientul a stat internat 9 zile.
„Medicii îi sfătuiesc pe părinți să evite zonele aglomerate, dar și contactul cu persoanele bolnave (răcite) și de asemenea, le recomandă să se adreseze și medicilor de familie sau celor din centrele de permanență înainte de a veni la Camera de gardă din spital.
Pentru a fi evitată aglomerarea Camerei de Gardă Pediatrie, conducerea Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu a decis înființarea celei de a doua ture în Cabinetul Pediatrie din Ambulatoriul Integrat. Din data de 05.01.2023 funcționează a doua tură în Policlinică. Astfel, părinții pot aduce micuții la consult, de luni până vineri, în intervalul orar 07:00 – 14:00 și 14:00 – 21:00, în baza unui bilet de trimitere de la medicul de familie și a certificatului de naștere al copiilor“, a mai spus reprezentantul Spitalului Județean de Urgență.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.