Amenzi de peste 50.000 de lei aplicate de polițiștii rutieri și 25 de permise reținute

0
107

În perioada 16-17 septembrie, polițiștii rutieri din județul Gorj au intensificat activitățile pentru reducerea accidentelor rutiere prin combaterea principalelor cauze generatoare, precum și conștientizarea importanței respectării regulilor de circulație pe drumurile publice.

„Activitățile sunt desfășurate în contextul Proiectului ROADPOL Safety Days, destinat conștientizării tuturor categoriilor de participanți la traficul rutier cu privire la riscurile la care se expun în situația în care nu respectă normele rutiere, în scopul adoptării de către aceștia a unei conduite responsabile atunci când se deplasează pe drumurile publice.

Polițiștii au acționat pe principalele artere din județ, în vederea creșterii gradului de disciplină rutieră, prevenirea și combaterea consumului de alcool și droguri la volan și pentru impunerea respectării regimului legal de viteză.

De asemenea, polițiștii rutieri au purtat discuții cu participanții la trafic pentru conștientizarea importanței respectării normelor rutiere, în special cu privire la conducerea sub influența alcoolului sau sau substanțelor psihoactive, respectarea regimului legal de viteză, traversarea neregulamentară, utilizarea telefonului mobil sau portul centurii de siguranță“, au transmis reprezentanții Poliției Gorj.

În urma activităților efectuate au fost aplicate 96 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor rutiere, în valoare de 50.032 de lei.

Dintre acestea, 38 de sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea limitelor legale de viteză. De asemenea, au fost reținute 25 de permise de conducere, dintre care 18 pentru nerespectarea limitelor legale de viteză, 4 pentru depășire neregulamentară, unul pentru consum de alcool, unul pentru neoprirea la culoarea roșie a semaforului și unul pentru nerespectarea dispozițiilor polițistului rutier.

Totodată, polițiștii au retras 6 certificate de înmatriculare, dintre care 3 pentru lipsa inspecției tehnice periodice și pentru alte abateri.

Polițiștii au constatat 5 infracțiuni la regimul rutier pentru conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului și una pentru refuz de prelevare mostre biologice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.