Un nou succes al inventatorilor români la Târgul Internațional de Invenții de la Bangkok! O gorjeancă s-a numărat printre câștigători

0
1740

La începutul acestei luni, în capitala Thailandei a avut loc o nouă ediție a unui târg internațional de invenții la care au participat și mai mulți inventatori români. Târgul a fost organizat la Bangkok. Printre inventatorii români care și-au prezentat lucrările s-a numărat și motreanca Oana Vârlan-Chivu, de la Universitatea Politehnica București. 

Universitatea POLITEHNICA din București (UPB) a participat la salonul de inventică din Bangkok cu mai multe invenții. La una dintre invențiile prezentate la acest  important eveniment internațional a lucrat și gorjeanca Oana Chivu, originară din municipiul Motru. Oana Chivu face parte din corpul profesoral al Facultății de Inginerie Managerială şi Sisteme Tehnologice din cadrul Universității Politehnica Bucureşti (UPB). În CV-ul său impresionant se regăsesc premii, distincții și medalii pentru merite în inovații, obținute de-a lungul ultimilor ani. Oana Chivu a primit medalie de aur, dar și distincția „Cavaler European” pentru merite deosebite în inovații la Salonul Internațional de Inventică INNOVA 2016 de la Bruxelles.

La Târgul din Thailanda au participat peste 600 de inventatori, au fost prezentate 360 de inventii internationale, dintre care 11 inventii au fost ale României: 3- Universitatea Politehnica București, 3- Centrul universitar Craiova, 2- Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi din Iași și 3- Universitatea Lucian Blaga din Sibiu. „Rezultatele obtinute de inventatorii din ROMÂNIA sunt unele cu adevărat remarcabile: UPB este singura instituție care a primit Trofeul Salonului “Contribution Award” pentru invențiile prezentate, singurul trofeu acordat unei invenţii din Europa a fost acordat inventatorilor din Centrul Universitar Craiova, in total delegatia UPB primind 1 Trofeu si 15 premii si medalii internationale, iar delegatia craioveana 1 Trofeu si 9 premii si medalii internationale (…)” a declarat prof.univ. dr. ing. Daniela Tarniţă– conducătorul delegaţiei, citat pe site-ul UPB.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.