Investiție pentru folosirea heliportului din Târgu Jiu și pe timpul nopții

0
271
Heliportul din Târgu Jiu va putea fi folosit și pe timpul nopții. Licitația pentru montarea semnalelor luminoase de semnalizare a fost câștigată de societatea UTI.
„Încep, în curând, lucrările pentru modificarea heliportului în așa fel încât să poată fi folosit pe timp de noapte. Tocmai s-a finalizat licitația pentru proiectare și execuție, câștigătoare fiind desemnată firma UTI.
Este o investiție de 3,2 milioane de euro ce prevede, în principal, iluminatul special, balizaj și sistem de avertizare și care va permite operarea heliportului pe timp de noapte, făcând astfel posibil transportul rapid, la orice oră, al pacienților aflați în stare gravă.
Este dimensionat în așa fel încât să permită aterizarea celui mai mare tip de elicopter care operează în țară, prin urmare putând fi folosit pentru orice model de elicopter.
Sunt lucrări complexe, proiectarea și execuția obiectivului urmând a dura 7 luni. După aceea, heliportul va fi cedat spre administrare Consiliului Județean pentru a fi folosit cu prioritate de Spitalul Județean“, a transmis primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.