Concursul de portrete dedicat lui Brâncuşi, lăudat de secretarul de stat de la Ministerul Culturii

0
107
Secretarul de stat al Ministerului Culturii, Liviu Brătescu, a lăudat concursul de portrete dedicat lui Constantin Brâncuşi: „Muzeul Național “Constantin Brâncuși” și Liceul de Artă “Constantin Brăiloiu” din Târgu- Jiu au inițiat, anul acesta, prima ediție a Concursului Internațional de arte vizuale „Brâncuși văzut în 145 de portrete”.
Competiția s-a desfășurat on-line și a fost un real succes, fiind înscrise competiție 536 de lucrări, realizate în tehnici diferite: colaj, pictură în ulei, acuarelă, guașă, acrilic, desen în creion, peniță, cărbune, sculptură, precum și tehnică digitală și multi-media.
Portretele reprezentându-l pe marele sculptor Constantin Brâncuși aparțin unor elevi și studenți de la 44 de instituții de învățământ vocațional preuniversitar și universitar din țară și din străinătate, printre țările participante la concurs fiind Serbia, Polonia, Cehia, Armenia, Republica Moldova, Georgia, Belarus, Ucraina.
145 dintre lucrări vor fi incluse într-un album și expuse la sediul Muzeului Național ”Constantin Brâncuși” și sala ”Constantin Brâncuși” a Palatului Parlamentului“, este mesajul postat de secretarul de stat .

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.