Romanescu, împotriva comasării liceelor din Târgu Jiu

0
248
Primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu, este împotriva comasării celor cinci licee tehnologice din Târgu Jiu: „Nu am fost de acord cu comasarea în acest fel a celor cinci licee tehnologice din Târgu Jiu și mă bucur că foști inspectori generali din învățământ au puncte de vedere asemănătoare. În primul rând ar trebui luată în calcul situația reală de la nivelul întregului județ. Mai mult, noi am făcut investiții foarte importante, în fiecare an, în aceste unități de învățământ pentru a le face atractive pentru elevi, pentru ca toate cursurile să se desfășoare la cele mai înalte standarde și sunt convins că în câțiva ani vor apărea și rezultatele.
Decizia de comasare a bulversat elevii, părinții și cadrele didactice. Trebuie să atragem tinerii către școală, nu să-i îndepărtăm! Nu putem ignora faptul că avem nevoie de tineri pregătiți în anumite meserii. Avem suficiente licee teoretice, dar avem mare nevoie și de altfel de specialiști.
Trebuie să urmărim interesele municipiului, ale tinerilor și să ascultăm vocea profesorilor pentru că educația o fac cadrele didactice în școli! Așa cum noi am găsit soluții să dotăm școlile cu tot ce este necesar, să le modernizăm, să le ridicăm la un anumit standard, la fel pot și ceilalți factori de decizie să găsească soluții. Asemenea măsuri ar trebui luate prin implicarea municipalității, a inspectoratului școlar, a mediului de afaceri și a cadrelor didactice, după ce vedem clar care sunt nevoile comunității. Iar aceste nevoi le stabilim doar împreună, nu prin decizii unilaterale“, a transmis primarul Marcel Romanescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.