Război între două vedete ale muzicii populare, care au fost colege la „Doina Gorjului“

0
747

Este război între două vedete ale muzicii populare, care au cântat în cadrul Ansamblului folcloric „Doina Gorjului“.

Olguţa Berbec a dat-o în judecată pe Niculina Stoican pentru drepturile de autor ale unei melodii. Cântăreața susţine că Niculina şi-a însuşit fără drept una dintre melodiile sale.

Olguța Berbec susține că situația este inacceptabilă: „Îmi pare rău că suntem în situația asta. Nu este un lucru care mă face fericită, dar nu este prima oară și atunci cred că lucrurile trebuie lămurite. Nu sunt de acord ca cineva să-mi fure munca sau o fărâmă de emoție. Eu am fost foarte tolerantă cu cei care mă întreabă, cu dragă inimă dăruiesc gratuit melodii întregi tinerilor. Dar nu sunt de acord ca cineva să-l însușească, oricine ar fi acel artist și sa afirme ca l-a luat de la bătrâni.

Înregistrat și pus titlu de album, pus pe Youtube… știți că Youtube-ul remunerează cântecele și nu s-ar fi ajuns aici dacă legile Youtube-ului ar fi permis remunerarea în două părți. A trebuit să ajungem în fața instanței pentru a se hotărî autenticitatea. Nu este un proces de răutate, de invidie, pur si simplu trebuia lămurită problema asta”, a declarat Olguța Berbec, la Etno TV.

 

O admiră pe mama Niculinei Stoican

 

Olguța Berbec o consideră pe Angelica Stoican, mama Niculinei, un model în folclor: „Modelul meu a fost Angelica Stoican! Cred că e firesc pentru cei din Mehedinți, și nu numai. Mi-e dragă pentru că are o eleganță, un vocabular elevat, nu se identifica neapărat cu arhaismul. Are o eleganță ce nu se găsește la toți artiștii.

Eu cred că toți avem un loc și trebuie să răzbim! Până la urmă, ne selectează timpul. Poate nu pentru toată lumea este loc pe scenă, dar fiecare trebuie sa lupte și să-și găsească locul corect”, a mai spus Olguţa Berbec. Cele două vedete ale muzicii populare sunt din aceeași zonă folclorică, cea a Mehedințiului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.