13 pescari au fost amendați pentru că nu au respectat prohibiția

0
340

3 pescari au fost sancționați contravențional de jandarmii gorjeni cu amenzi în cuantum total de 2700 lei pentru că nu au respectat perioada de prohibiție (9 aprilie – 7 iunie inclusiv). Pescarii braconieri au fost prinși chiar pe lacul de acumulare din Târgu Jiu.

„Persoanele sancționate nu au înțeles că acțiunile de verificare în această perioadă a respectării măsurilor de prohibiție, au ca scop protejarea fondului piscicol pentru asigurarea pescuitului în viitor, motiv pentru care au pescuit…sancțiuni contravenționale.
Un cetățean responsabil a solicitat prezența unui echipaj de jandarmi în zona barajului ACH situat pe râul Jiu, unde mai multe persoane pescuiau în perioada de prohibiție. La fața locului a fost direcționată echipa de intervenție a Jandarmeriei Gorj care a luat măsura sancționării persoanelor depistate pentru pescuit fără permis și pescuit în perioada de prohibiție.
Mulțumim pe această cale cetățenilor care susțin aceste acțiuni de protejare a resurselor acvatice, dând dovadă de responsabilitate și înțelegând impactul direct asupra ecosistemului și respectând perioada de prohibiție.
Și în perioada următoare atât în mod independent cât și în colaborare cu reprezentanții instituțiilor cu responsabilități, vom desfășura acțiuni de impunere a respectării prevederilor privind pescuitul și acvacultura în habitatele piscicole naturale din județul Gorj“, a transmis Alin Ivan, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Gorj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.