Doi agenți de pază prinși sub influența alcoolui în timpul programului de lucru

0
385

Doi agenţi de pază din judeţul Gorj au fost prinşi de poliţişti sub influenţa alcoolului în timpul programului de lucru. În perioada 10-13 martie, poliţiştii gorjeni au verificat 260 de agenţi de securitate.

„S-a urmărit modul în care aceştia cunosc şi respectă îndatoririle ce le revin, având în vedere că sunt direct răspunzători pentru paza şi integritatea obiectivelor, bunurilor şi valorilor încredinţate“, au transmis reprezentanţii Poliţiei Gorj.

Poliţiştii au efectuat testări cu aparatul etilotest, constatând că doi agenţi de securitate se află sub influenţa băuturilor alcoolice, în urma testărilor rezultând concentraţii de 0,86 şi 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Sancțiuni pentru trei societăți

De asemenea, poliţiştii au verificat dacă societăţile de pază specializate respectă timpii legali de intervenţie în cazul unei alarme, la obiectivele conectate la un dispecerat de monitorizare şi intervenţie, ocazie cu care s-au constatat nereguli şi au fost aplicate trei sancţiuni contravenţionale, deoarece agenţii de intervenţie nu purtau asupra lor mijloacele specifice de apărare.

„Poliţiştii au mai verificat dacă există plan de pază avizat, dacă se respectă consemnul general şi particular, folosirea personalului de pază calificat şi atestat, folosirea şi înregistrarea documentelor şi registrelor specifice, dotarea personalului de pază cu uniformă şi mijloace de autoapărare, constatându-se că trei şefi de obiectiv şi doi şefi de tură nu şi-au îndeplinit atribuţiile de serviciu, în consecinţă fiind sancţionaţi contravenţional“, a mai informat Poliţia Gorj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.