Descoperite arheologică deosebit de importantă făcută în întâmplător în Târgu Jiu. Obiectul are o vechime de peste 3.000 de ani

0
331

Claudiu Fiu, vicepreședintele Asociației Județene a Vânătorilor și pescarilor Sportivi (AJVPS) Gorj, a găsit, astăzi, întâmplător un obiect vechi de peste 3.000 de ani:

„Sunt norocos, am găsit întâmplător un topor de tip «celt». Piesa foarte rară este specifică Epocii Bronzului și are o vechime de minim 3.000 mii de ani. Maine voi merge sa-l predau la Consiliul Județean Gorj. Orașul Târgu Jiu are rădăcini adânci“, a transmis Claudiu Fiu, pe pagina sa de Facebook.


Acesta spune că a găsit obiectul în mod întâmplător: „Am plecat cu soția să culegem leurdă și flori prin pădurea din Dealul Târgului. S-a răsturnat un copac cu rădăcini cu tot. Am văzut că este o culoare atipică la suprafața terenului. Mi-am dat că este ceva din metal și vechi. Probabil că a fost scos din pământ atunci când copacul a ieșit cu rădăcini cu tot. L-am găsit într-o râpă“, a povestit Claudiu Fiu.

Din ce am discutat cu un arheolog cunoscut, profesor universitar, obiectul are o vechime de minim 3.000 de ani, cu o 1.000 de ani înainte de perioada dacică. M-a sfătuit să îl predau autorităților pentru că este vorba de un obiect rar, de patrimoniu, iar legea așa prevede“

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.