Cum a fost sărbătorită, în Gorj, Ziua Poliției Române

0
203

Polițiștii gorjeni și-au sărbătorit astăzi ziua. Poliția Română a marcat 200 de ani de existență. Cu această ocazie au fost organizate diferite manifestări.

„Astăzi, sirenele de poliție au răsunat în întregul județ, și asta nu pentru că a fost vorba de intervenții de urgență… ci pentru am avut de dus la îndeplinire o misiune specială: sărbătorirea a 200 de ani de existență a Poliției Române, alături de cetățenii.

Pe lângă sunetul sirenelor de poliție, a răsunat și bucuria copiilor, care au fost încântați să pășească în autospecialele de poliție și să cunoască mijloacele și tehnica din dotarea Poliției Române, necesară pentru îndeplinirea sarcinilor de serviciu.

Deși, în fiecare an, atracțiile principale au fost ”câinii polițiști”, anul acesta micuții s-au bucurat de atelierul de pictură pe față, organizat în Piața Prefecturii, astfel că s-au putut transforma, cu sprijinul polițiștilor, în personajul lor de poveste.

La nivelul întregului județ, cei 200 de ani de existență au fost celebrați alături de cetățenii de toate vârstele, însă principalele activități au vizat copiii, care reprezintă viitorul nostru, al tuturor.

Energia pozitivă a copiilor ne face să continuăm cu plăcere misiunile noastre și ne determină să luptăm pentru schimbări în bine, pentru o societate sigură, căreia sa-i răspundem cu promptitudine!“, au transmis reprezentanții Poliției Gorj.

Patru cetățeni din Ucraina s-au bucurat alături de polițiștii gorjeni de această zi specială. „La activitățile de astăzi am întâlnit si patru cetățeni ucrainieni, cu care am avut ocazia să schimbăm impresii și care au mulțumit pentru mobilizarea tuturor cetățenilor țării noastre și tot sprijinul acordat.

La rândul nostru, le transmis să nu își piardă speranța, pentru că „după orice furtună, va răsări și soarele”, a precizat Corina Scurtu, purtătorul de cuvânt al Poliției Gorj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.