Vioara lui Enescu ajunge în Parcul Coloanei fără Sfârşit

0
222
Parcul Coloanei fără Sfârşit din Târgu Jiu va poposi vineri, 2 iulie, de la ora 20,00,
recitalul Vioara lui Enescu, eveniment ce va aduce în faţa publicului un exemplu unic de generozitate artistică. Gabriel Croitoru şi legendara vioară Guarneri del Gesù pe care a cântat George Enescu (instrument pus la dispoziție și aflat în patrimoniul Muzeului Național “George Enescu”) străbat România alături de pianistul Horia Mihail, aducând muzica aproape de comunităţi dintre cele mai diferite România. O călătorie spectaculoasă la fiecare ediţie, un dialog cultural şi muzical dincolo de prejudecăţi şi false bariere, un gest de necondiţionată onestitate faţă de actul artistic, turneul a intrat în al zecelea an de desfăşurare. Programul pregătit pentru publicul din Târgu Jiu conţine piese de mare popularitate din repertoriul românesc şi universal.

Un tribut pentru Brâncuși

Săptămâna trecută, în același loc de poveste a ajuns Orchestra Metropolitană, condusă de dirijorul Daniel Jinga.
La eveniment au fost prezenți aproximativ 200 de spectatori, care au fost fermecați de piesele interpretate de Orchestra Metropolitană.
„Este o ocazie specială pentru noi să ne aflăm într-un astfel de loc, încărcat cu multe semnificații, să cântăm în fața Coloanei lui Brâncuși, care reprezintă un adevărat simbol. (…) Din acest motiv, ne dorim ca acest concert să fie un tribut pentru marele Brâncuși“, a spus dirijorul Daniel Jinga.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.