Angajați „la negru“ în mall-ul din Târgu Jiu

0
622

Patru administratori de firme au fost sancționați de către inspectorii de muncă pentru folosirea în activitate a patru persoane pentru care nu aveau încheiate în prealabil contracte individuale de muncă și și pentru folosirea în activitate a unei persoane cu depășirea duratei timpului de muncă stabilite in cadrul contractului individual de muncă cu timp parțial. Sancțiunile aplicate pentru depistarea muncii nedeclarate au fost în valoare de 95.000 lei.

„Doi dintre angajatorii sancționați își desfășurau activitatea în incinta celui mai mare spațiu comercial din Municipiul Târgu-Jiu, astfel, în urma acțiunii de control desfășurată de către inspectorii de muncă în data de 13.02.2022 au fost depistate 2 persoane prestând muncă nedeclarată“, au transmis reprezentanții Poliției Gorj.

„Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj va recurge la măsurile legale, atât de natură penală, cât și de natură civilă, împotriva tuturor  persoanelor care încearcă, prin orice mijloace, să intimideze personalul din cadrul instituției și să aducă atingeri demnității acestuia”, a declarat George Octavian Romanescu, inspector-șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.