Lucrări de restaurare la Mausoleul „Ecaterina Teodoroiu”

0
163

Mausoleul „Ecaterina Teodoroiu“ este restaurat din nou. Este vorba de lucrări de întreținere care se efectuează anual sau chiar de mai multe ori pe an.  „Au început lucrările periodice de întreținere și conservare a Mausoleului „Ecaterina Teodoroiu”.
Intervenția este una obligatorie, lucrările fiind prevăzute în Documentația privind exploatarea, întreținerea, repararea și urmărirea comportării în timp a construcției.
Graficul de execuție este împărțit în trei etape care se vor desfășura în perioada mai – noiembrie a acestui an și care prevăd operațiuni de desprăfuire, biocidare, îndepărtare a corpurilor biologice și hidrofobizare“, a transmis viceprimarul municipiului Târgu Jiu, Gabriel Coica.

Doru Strâmbulescu, directorul Centrului „Constantin Brâncuși“, a precizat că suma alocată pentru operațiune din această perioadă este de 40.000 de lei și că lucrările ar putea fi reluate în vară: „Este o soluție care trebuie făcută pentru orice monument de artă restaurat, pentru că trebuie întreținute pentru a fi într-o stare bună în permanență“.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.