Maria Cîrlugea, interpreta care va deveni polițistă: „Muzica îmi dă putere, mă face să vibrez și să văd lumea cu alți ochi!”

0
2861

Cântă de când era mică, iar vocea sa caldă a cucerit juriile multor concursuri, dovadă stând premiile obținute de Maria Feldioara Cîrlugea de-a lungul timpului. Ambițioasa solistă vrea să urmeze o carieră în domeniul MAI, așa că după absolvirea Liceului de Arte, va susține admiterea la Academia de Poliție București. „Acolo îmi voi atinge scopurile și probabil voi mai continua unele cursuri în paralel pentru a-mi menține „vie” și partea artistică. Întotdeauna am considerat că dreptatea este unul dintre punctele forte ale oricărui om (…) Planuri legate de muzică ar fi multe, însă ce-mi doresc mult este ca peste ceva timp să scot un album”, a declarant, pentru Viața Gorjului, Maria Cîrlugea.

Maria Feldioara Cîrlugea este o frumoasă interpretă de muzică populară, care studiază canto la Liceul de Arte „Constantin Brăiloiu” din municipiul Târgu-Jiu. La cei 17 ani, Maria Cîrlugea este o tânără matură, care și-a conturat cu limpezime planul de viitor: va susține admiterea la Academia de Poliție din București, de aceea se pregătește încă de pe acum. „Sunt în clasa XI-a, dar viitorul meu este foarte clar în viziunea mea. Mi-am propus ca pe lângă vocația mea muzicală, să devin un om al legii. Din punct de vedere al facultății vreau să continui la Academia de Poliție din București. Acolo îmi voi atinge scopurile și probabil voi mai continua unele cursuri în paralel pentru a-mi menține „vie” și partea artistică. Întotdeauna am considerat că dreptatea este unul dintre punctele forte ale oricărui om, de aceea vreau să lupt pentru bunăstarea oamenilor precum eu doream ca oamenii să lupte pentru mine!”, a spus Maria Cîrlugea.

Cântă de 10 ani

În clasa I-a, învățătoarea Ana Bălă a descoperit că micuța Maria avea o voce foarte frumoasă! Ea a fost cea care a pus prima „cărămidă” în descoperirea și valorificarea talentului muzical al Mariei Cîrlugea! „Latura mea muzicală a fost descoperită la vârsta de doar 7 ani de către doamna mea învățătoare, Bălă Ana, căreia vreau să-i aduc mulțumiri pentru deschiderea unei porți spre viitorul meu. La vârsta de 12 ani am început să urmez cursurile Școlii Populare de Arte, având ca dascăli pe doamna profesoară Camelia Argint (studiu, 2 ani) doamna profesoară Liliana Ciochină Neoagă (studiu, 1 an) și în prezent pe domnul profesor Ion Drăgan. La liceul studiez canto cu domnul Emil Lăcătușu, cu toții niște oameni deosebiți”, a mai spus tânăra interpretă.

Muzica îi dă aripi

A cânta a devenit cu timpul parte din Maria, un talent care o definește. Fata spune că de cele mai multe ori simte că respiră prin muzică! „Muzica pentru mine este, în primul rând, un lucru fără de care nu cred că aș putea trai. Respir prin ea. Oriunde. Îmi dă aripi să zbor, mă răscoleşte sau mă înalță pe cele mai înalte culmi. Mă face să plâng sau să mă zbengui. Mă pansează sau îmi dă putere, mă face să vibrez sau să văd lumea cu alți ochi. E drogul sufletului meu. Îmi străpunge inima ca o săgeată ascuțită, care îl face să râdă, să chicotească sau să suspine. De mică am crescut cu muzica în suflet. (…) În general când melodii care simt că mă reprezintă, de dragoste, dor, legate de părinți, bunicii! Bunicilor le datorez totul, ei m-au crescut de când am apărut pe lume și până în present”, a declarat solista.

Un adolescent principial

Ambițioasă și luptătoare, Maria Feldioara Cîrlugea spune că a învățat de mică faptul că nu trebuie să renunțe indiferent de obstacole! Consideră că fiecare om are destinul său, dar și timpul său-totul se întâmplă când trebuie! „Principiul pe care mă bazez este „Nu renunța niciodată”. Cheia acestui principiu este perseverența. Oricât de încet ai merge nu te opri, continuă să mergi. Nu trebuie să-ți faci probleme că nu înaintezi la fel de repede ca alte persoane. Fiecare are stilul lui. Mai bine îți ia mai mult timp dar să ajungi la destinație, decât să abandonezi și să rămâi unde ești”, a afirmat Maria. O altă pasiune a adolescentei este literatra. Când are timp liber, tânăra citește: „Cititul este ca o terapie ce ne ajută să reducem stresul, să devenim mai optimiști și mai încrezători în forțele proprii!”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.