Hambar transformat în locuință pentru o familie din comuna Aninoasa. „Nu am cuvinte să le mulțumesc“

0
1060

Un hambar a fost transformat într-o locuinţă frumoasă, care a fost sfinţită sâmbătă, 22 ianuarie 2022, de preotul din localitatea Aninoasa.

Casa a fost construită de localnicii din Aninoasa pentru bătrâna Eugenia Jianu, de 86 de ani, și fiul ei, Virgiuliu, de 66 de ani, care au rămas în luna decembrie sub cerut liber după ce locuința a luat foc. Câțiva localnici au fost impresionați de drama celor două suflete și s-a mobilizat, reușind ca într-o lună și jumătate să le amenajeze o locuință.

Petre Tudora, consilier local, a luat iniţiativa şi, alături de câţiva localnici, a reuşit să transforme un fost hambar în locuinţă cu trei camere şi bucătărie. În plus, toată casa este mobilată şi dotată cu tot ce este necesare.

Eugenia şi fiul au rămas fără cuvinte atunci când au văzut noua casă, pentru că aceasta este cu mult mai frumoasă decât cea care a ars. „Am luat decizia de construire a locuinţei după ce am văzut apelul făcut de Relu Mărgineanu, vecin cu familia. Eu sunt din satul învecinat, Groşerea. Am venit şi am văzut despre ce este vorba. Erau abandonaţi în marginea drumului de autorităţi, pentru că nimeni nu a venit să-i întrebe dacă au nevoie de ceva, ceea ce este inacceptabil. Am decis să amenajăm o casă cu două camere, dar, la final, am construit trei camere.  Le mulţumim tuturor cetăţenilor care au sărit în ajutor şi au contribuit financiar, cu materiale sau cu mâna de lucru. Am avut o problemă cu forţa de muncă, pentru că nu am găsit. Acţiunea a fost coordonată de mine. Primăria nu s-a implicat în niciun fel, motivul fiind acela că nu au domiciliul în comun, ci la Târgu Jiu“, a precizat Petre Tudora.

Voluntarii le-au umplut chiar şi cămara cu mâncare şi conserve. „Nu am cuvinte să le mulţumesc celor care au muncit şi au contribuit pentru a face această casă. Nu ne aşteptam la aşa ceva, să venim într-o casă nouă şi aşa de frumoasă. Ne place foarte mult. Este nemaipomenită“, a mărturisit femeia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.