11 gorjeni au fost amendați de jandarmi pentru că nu au respectat măsura carantinării

0
514

În perioada 1 – 4 ianuarie 2022, jandarmii gorjeni au desfășurat acțiuni de verificare a respectării măsurilor pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID 19.
„În acest sens, efective de jandarmerie au efectuat acțiuni de verificare a persoanelor carantinate la domiciliu, iar pe timpul efectuării acestor acțiuni au fost identificate un număr de 11 persoane care nu au respectat măsura de izolare la domiciliu, fiind aplicate sancțiuni contravenționale în cuantum total de 11.000 lei.

Constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 1000 la 5000 lei, potrivit Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, nerespectarea de către persoanele fizice a măsurilor de izolare la domiciliu.
Facem apel la cetățenii cărora le-au fost stabilite de către instituțiile abilitate, măsuri de protecție, să respecte prevederile legale pentru limitarea efectelor riscului asupra sănătății persoanelor, să manifeste calm, înțelegere și responsabilitate, să colaboreze cu persoanele abilitate să efectueze verificări.
Scopul acțiunilor de verificare pentru respectarea măsurilor dispuse este de a responsabiliza cetățenii și de a preveni răspândirea virusului SARS-CoV-2 iar, în situația în care se constată încălcarea prevederilor legale, de a lua măsurile prevăzute în legislație.
Astfel de acțiuni de verificare, se vor desfășura zilnic și în perioada următoare pentru asigurarea rezilienței comunității noastre“, a transmis Alin Ivan, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Gorj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.