Larisa și Ionela Cerbu, două surori talentate din Cătunele: „Muzica este bucurie pură!”

0
2614
?????????????????????????????????????????????????????????

Larisa și Ionela Cerbu sunt două surori foarte talentate și pasionate de muzica populară. Ceele două adolescente se înțeleg foarte bine și au visuri comune pe care sunt decise să le transforme în realitate. Părinții și bunicii le sprijină și le-au educat în spiritul binelui și al omeniei. „Muzica este bucurie pură! Și înseamnă foarte mult pentru noi două. Nu ne putem imagina viața fără muzică, căci cântăm de șa vârsta de 3 sau 4 ani”, spun surorile din comuna Cătunele.

Larisa are 14 ani și sora sa a împlinit 13. Ambele fete sunt colege de calsă, a VIII-a, și învață la Școala Gimnazială „Mazilu Vipie Gheorghe” din comuna Cătunele. Surorile Cerbu își doresc să meargă la Liceul de Arte din Drobeta Turnu Severin, așa că se pregătesc temeinic pentru Evaluarea națională din vară. Cele două fete sunt pasionate de muzica populară și cântă încă de când erau la grădiniță. „Am descoperit că avem talent la muzică la vârsta de 3 sau 4 ani. Părinții noștr ascultau foarte des muzică populară și noi fredonam melodiile pe care le auzeam la televizor! Eu am început să cânt prima, fiind mai mare. Sora mea, Ionela, a urmat, avându-mă pe mine ca exemplu”, a spus, pentru Viața Gorjului, Larisa Cerbu din Cătunele. „Muzica este bucurie pură! (…) Muzica înseamnă foarte mult pentru noi. Nu ne putem imagina viața fără muzică, dacă nu am cânta! Facem canto popular la Drabota Turnu Severin, la Palatul Copiilor cu domnișoara Ana Maria Ion Oprișan. De anul trecut luăm lecții”, a afirmat Ionela Cerbu.

De-a lungul anilor, cele două surori au participat la festivaluri-concurs de muzică populară din județul Gorj și au obținut mai multe premii care le-au bucurat. „Prima dată am urcat pe scenă la 6 ani. Era un festival concurs la Ciuperceni. De atunci au tot câștigat premii I, II și premii speciale! Cu muzica vom continua și pe viitor”, a afirmat Larisa Cerbu. Ionela își dorește să ajungă profesoară de muzică. „Dorința noastră este să putem lansa și afce un CD-album împreună. Să facem oamenii fericiți cu muzica noastră, cu harul nostru. Mie în afară de muciă îmi palec să desenez. Muzica și școala ne ocupă tot timpul, dar noi am ales acest drum și ne place! Le mulțumim părinților și bunicilor noștri pentru că ne sprijină!”, a spus, în încheiere, talentata Larisa Cerbu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.