Școala Populară de Artă Târgu Jiu și Școala Populară de Arte ″Tudor Jarda″ din Cluj, alături de Consiliul Județean Gorj, Consiliul Județean Cluj și Muzeul Județean ″Alexandru Ștefulescu″, vă invită marțea viitoare, pe 17 aprilie, de la ora 17:00, la Muzeul Județean ″Alexandru Ștefulescu″, la vernisajul expoziției ″Artă à la Cluj″.
Timp de 3 săptămâni (17.04-07.05), iubitorii de artă și frumos pot vedea lucrările realizate de cursanții Școlii de Arte ″Tudor Jarda″ din Cluj, în taberele de creație din perioada 2009-2017. Expoziția va conține lucrări în care au fost imortalizate, prin mijoacele artei plastice, de la obiective turistice până la lucrări arhitecturale, statui ale unor personalități ale zonei sau, pur și simplu, râuri și peisaje din natura județului Cluj. Veți vedea Castelul Banffy de la Bonțida, Biserica de lemn de la Nicula, Complexul arhitectural de la Tăușeni – comuna Bonțida, Cetatea Dăbâca, Stufărișurile de la Sic, Crișul Repede, lacul Tarnița, cascada ″Vălul Miresei″ din Răchițele, Catedrala Armeano-Catolică ″Sfânta Treime″ din Gherla, Barajul Tarnița, Cheile Turzii, lacul ″Laguna albastră″ etc.
„Aceste lucrări, rod al unei munci asidue şi care se întinde pe parcursul a opt ani, în cadrul mai multor tabere de arte plastice, organizate de către noi reprezintă o edificatoare dovadă a continuităţii eforturilor instituţiei, în planul valorificării cât mai optime a resurselor culturale şi turistice ale Clujului iar lucrările acestea vor face, de asemenea, obiectul unei expoziţii itinerante în România. Periplul acestei expoziţii l-am început la Reşiţa, continuă acum la Târgu Jiu la Şcoala Populară de Arte, instituţie cu care avem relaţii de excepţie, fundamentate în timp şi care capătă o amploare crescândă de la o zi la alta. Sperăm ca publicul gorjean, bun cunoscător de artă, să savureze aceste lucrări şi apoi, pornind de la acestea – de ce nu? – să vină şi să viziteze judeţul pentru a-i admira frumuseţile”, a spus Vasile Corpodean managerul Şcolii de Arte Cluj-Napoca.
În cadrul vernisajului vor fi și momente artistice susținute de către cursanții Școlii Populare de Arte Târgu Jiu: Ungureanu Marius – chitară clasică, Maria Diana Neagoe – pian și Emilian Daniel Neagoe – pian. Intrarea este liberă pe toată durata desfășurării expoziției!