Proprietarul unei case aflate în construcție, amendat de ITM cu 40.000 de lei

0
1051

Proprietarul unei case aflate în construcție în comuna Dănești a fost amendat cu 40.000 de lei de către inspectorii de muncă din cauză că folosea pentru execuția lucrărilor două persoane care nu aveau forme legale.

„Inspectorii de muncă din cadrul Serviciului Control Muncă Nedeclarată au depistat două persoane care prestau activitate în domeniul construcțiilor, în beneficiul unei persoane fizice, aceasta fiind sancționată cu amendă contravențională de 40.000 lei.

Cele două persoane identificate de către inspectorii de muncă lucrau la construcția unui imobil, în comuna Dănești“, se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.

George Octavian Romanescu, inspector-șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj, a spus că există obligația legală de a încheia în formă scrisă contracte individuale de muncă: „Readucem în atenția publică faptul că, indiferent de statutul angajatorului, fie persoană fizică, fie persoană juridică, potrivit Legii 53/2003, Codul Muncii, acesta are obligația de a încheia în formă scrisă contracte individuale de muncă cu lucrătorii înainte de începerea activității, în caz contrar riscând aspre sancțiuni contravenționale”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.