Complexul Energetic Oltenia a aderat la HENRO

0
528

Complexul Energetic Oltenia (CEO) a aderat la Asociația Producătorilor de Energie Electrică – HENRO. Din această asociație fac parte principalii furnizori de energie electrică.

„La câteva luni de la înființare, Asociația Producătorilor de Energie Electrică – HENRO își mărește numărul de membri prin aderarea Complexului Energetic OLTENIA. Experiența și prestigiul CEO, la fel ca al membrilor fondatori: SPEEH HIDROELECTRICA SA, SN NUCLEARELECTRICA și SNGN ROMGAZ SA vor contribui la dezvoltarea și îndeplinirea obiectivelor Asociației, corelate cu țintele asumate de România în ceea ce privește tranziția energetică și Green Deal. Astfel, HENRO reprezintă producători de energie electrică care exploatează capacități de producție de peste 8000 MW asigurând peste 70% din consumul anual de energie electrică a României, cu perspective de finalizare de noi capacități de producție.
HENRO își propune să devină vocea celor mai importanți producători de energie electrică, indiferent de tehnologia de producere sau natura capitalului social, invitând producătorii să adere la noua Asociație. Scopul principal al HENRO este de a reprezenta producătorii de energie electrică în dialogul cu autoritățile și părțile interesate, de a exprima și susține poziții comune în probleme legate de domeniul energiei electrice și de a promova dezvoltarea pieței, încurajând principiile unei piețe liberalizate, precum competiția corectă, transparența, accesul nediscriminatoriu și cele mai bune practici în beneficiul clientului final“, se arată într-un comunicat de presă al Complexului Energetic Olteni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.