VIDEO Noile ajutoare ale jandarmilor gorjeni. Au un miros fin și sunt foarte rapizi

0
757

 

Cinci câini din rasa ciobănesc belgian Malinois au ajuns astăzi la Jandarmeria Gorj și vor fi noile ajutoare de nădejde ale jandarmilor gorjeni.

„Astăzi, în cadrul convocării lunare de pregătire cu conductorii și câinii de serviciu din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean ,,Tudor Vladimirescu” Gorj, am făcut cunoștință cu noii parteneri patrupezi din misiuni, întrucât în cadrul unității noastre au fost repartizați patru câini masculi și o femelă de ciobănești germani și belgieni Malinois.

„Diz“, „Dixa“, „Elu“, „Emu“ și „Cazi“, noii câini de serviciu din Jandarmeria Gorj, s-au familiarizat cu unele comenzi elementare transmise de conductorii lor și vor fi specializați în patrulare-intervenție și prelucrare urmă, urmând să fie pregătiți să participe în misiuni de asigurare a ordinii și liniștii publice, în patrule de intervenție“, a transmis Alin Ivan, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Gorj.

Conductorii și câinii vor petrece o perioadă împreună, după care patrupede vor urma un curs de dresaj la școala de la Sibiu.

Jandarmeria Gorj a fost dotată și cu un autoturism nou Dacia Doker, destinat special pentru transport canin în misiuni.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.