Ambulanțe fără medic în tot județul Gorj. Mulți medici și asistenți în concedii medicale

0
717

În Ajunul Crăciunului, toate echipajele de pe ambulanțele din Gorj nu au avut medic specialist.
Marin Popescu, sindicalistul în cadrul Ambulanţei Gorj, a semnalat această situație: „Aşa după cum se obişnuieşte in Ajunul Crăciunului, voi îndrăzni să vă fac o urare, dar si o recomandare!

Urarea este: «Sărbători liniştite, Crăciun fericit!».

Recomandarea este: «Azi 24.12.2021, recomand cetăţenilor din Gorj dar si celor care sunt in vizita sau in tranzit sa nu faca infarct sau alte boli de inima grave, să nu fie implicaţi în accidente grave, să nu se gândească cumva sa moară!». De ce? Pentru că Ambulanţa Gorj până diseară la ora 20 nu are medic, deci nici echipaj de tip C2 în tot judeţul pentru a va putea acorda îngrijiri!“, a transmis Popescu.

Şi numărul echipajelor prezente la datorie s-au redus.

Liderul de sindicat le recomandă cetăţenilor să fie cumpătaţi şi să nu se îmbolnăvească deoarece ambulanţa ar ajunge mai greu la aceştia.

„Dacă veţi avea nevoie, veţi putea primi sprijin din partea celor patru echipaje cu asistent medical şi ambulanţier prezente la datorie în Tg, Jiu, deşi în mod normal erau 7-8, sau a celor şase echipaje cu asistent medical şi ambulanţier din cele şase substaţii: Tg. Carbuneşti, Motru, Rovinari, Turceni, Novaci, Bumbesti Jiu. Stați acasă liniştiţi, nu consumaţi băuturi alcoolice şi mâncare în exces si cel mai important: nu vă îmbolnăviţi!“, a mai spus Popescu.

Această situaţie a apărut şi pentru că o parte dintre medici şi asistenţi au intrat în concediu medical în perioada sărbătorilor de iarnă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.