Președintelui Academiei Române, la Târgu Jiu, la un eveniment cultural dedicat Bicentenarului Revoluției lui Tudor Vladimirescu

0
216

Președintelui Academiei Române, academicianul Ioan- Aurel Pop, va participa pe 8 iulie, la Târgu Jiu, la un eveniment cultural dedicat Revoluției lui Tudor Vladimirescu.

Vor fi lansate trei cărți și o emisiune filatelică dedicate Bicentenarului Revoluției lui Tudor Vladimirescu.

„Președintele Academiei Române, Ioan-Aurel Pop, va fi prezent în data de 8 iulie la Târgu Jiu, într-un eveniment de sărbătorire a 200 de ani de la Revoluția din 1821, condusă de Tudor Vladimirescu, când vor fi lansate trei cărți tipărite sub egida Academiei Române și Muzeului Național al Literaturii Române, precum și o emisiune filatelică dedicată eroului din Vladimir. Vor mai fi prezenți: Nicolae Brânzea, Departamentul Serviciul de Dezvoltare Comunitară, reprezentant al Guvernului României; Prof. univ. dr. Ioan Cristescu Director al Muzeului Naţional al Literaturii Române; Cristina Popescu, director Romfilatelia, dar și personalități de la nivel local“. Se arată într-un comunicat al Asociației Excelsior pentru Excelență în Educație.

Vor fi lansate următoarele cărți: ”200 de ani de la mișcarea lui Tudor Vladimirescu. Antologie de studii”, editor: Bogdan Mateescu, ”Istoria Revoluțiunii Române de la 1821 de C.D. Aricescu” și  ”1821. Tudor Vladimirescu. Surse redescoperite”.

Evenimentul va fi găzduit de Colegiul Național ”Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu, iar organizatori sunt Asociația Excelsior pentru Excelență în Educație, Academia Română și Muzeul Național al Literaturii Române.

„Acestea reușesc să cuprindă mai multe fațete ale revoluției și ipostaze ale lui Tudor Vladimirescu, un personaj care a generat mereu dezbatere publică.

De asemenea, va fi lansată o emisiune filatelică dedicată Revoluției din 1821, într-o ediție limitată.

La eveniment va fi dezvelită și placa ce dă numele muzeului din incinta colegiului ”Tudor Vladimirescu”, iar printre vorbitori vor fi și profesorul Claudiu Mărăcine, autorul unei cărți publicate anul acesta despre Revoluția de acum 200 de ani, dar și olimpicul la Istorie Alecsis Roșca.

În deschiderea evenimentului de lansare a cărților, în holul CNTV, care găzduiește și un tablou ce-l întruchipează pe Tudor Vladimirescu, un actor al Teatrului Dramatic ”Elvira Godeanu” va citi Proclamația de la Padeș“, se arată comunicatul de presă.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.