60 de absolvenți de învățământ dual au fost angajați de CEO

0
662

60 de absolvenţi ai învăţământului dual au fost angajați de Complexul Energetic Oltenia (CEO) de la data de 1 noiembrie,

Aceştia vor lucra în cadrul carierelor miniere din zonele Motru şi Jilţ, dar şi la termocentralele Rovinari, Turceni şi Işalniţa.

„CE Oltenia manifesta o preocupare permanentă privind asigurarea de resurse umane, astfel ca 2021-2022 este al patrulea an școlar consecutiv in care compania susţine calificarea elevilor în meserii specifice activităţilor de producere a energiei electrice şi de extracţie a lignitului, prin învăţământul profesional dual.

Începând cu 1 noiembrie 2021, CE Oltenia a angajat 60 de absolvenți ai învățământului dual, în urmă verificării aptitudinilor lor profesionale. Noii angajați ocupă locuri de muncă în cadrul UMC Motru, UMC Jilt, SE Rovinari, SE Turceni și SE Ișalnița, corespunzător calificărilor obținute (sudor; lăcătuș mecanic întreținere și reparații miniere; electrician supraveghere transportoare cu bandă; electrician întreținere și reparații; electrician protecții relee, automatizări și măsurători electrice; electrician echipamente electrice si energetice)“, se arată într-un comunicat al companiei.

Peste 240 de elevi, sprijiniți de CEO

De asemenea, și alte clase de învățământ dual sunt sprijinite de CEO. „În prezent, CE Oltenia susține un număr de 242 elevi in clase de învățământ dual, pentru care asigura pregătirea practica in sucursale si subunități in conformitate  cu standardele de pregătire profesionala in vigoare, echipamentul de protecție si burse profesionale la nivelul celor acordate din fonduri publice, precum si premii pentru cei mai performanți dintre aceștia. De asemenea, absolventii au posibilitatea de a fi angajați în cadrul companiei.

Învățământul dual se dovedește a fi un parteneriat activ intre furnizorii de educație / formare profesionala si mediul economic, in conditii reciproc avantajoase“, se mai precizează în comunicatul companiei.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.