Istoria „Palmei“ de la intrarea în Mătăsari. Cum a luat ființă monumentul

0
470

„Palma“ care este așezată la intrare în Mătăsari reprezintă un monument simbol al acestei localități minerești. Reprezintă un salut al celor care ajung în această localitate, dar și palma bătătorită a minerului, care muncește pentru a scoate cărbunele la suprafață.

Monumentul a fost realizat de către fostul director din SNLO, Nicolae Bercea, și de un maistru: „Acest salut mineresc se află la intrarea in Bazinul Minier Jilt. Este conceput de mine împreună cu fostul contabil șef Gheorghiade (Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească în liniște!) și realizat de maistru Nebunu ( despre care nu mai știu nimic ). Acesta reprezintă doar una dintre multiplele urme lăsate de mine în acest bazin în cei 5 ani ca director electromecanic“, a povestit Nicolae Bercea pe pagina sa de Facebook.

A făcut un monument și la Rovinari

Nicolae Bercea a făcut un monument și la Rovinari: „În acest bazin am căpătat apucăturile de conducător, ajutat de un colectiv în formare la fel ca și mine. Le mulțumesc, fiindcă acei oameni, prin performanțele lor au constituit rampa mea de lansare ca director coordonator la IM Rovinari. Aici am găsit un colectiv deosebit, care mi-a dat un nume și m-a scos în lume. Și aici am lăsat la intrarea în orașul Rovinari un monument care simboliza Centrul Industrial Agrar Rovinari. Acest simbol a fost realizat de o echipa condusa de un meseriaș desăvârșit“.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.