40 de amenzi pentru nerespectarea măsurilor anti COVID-19

0
137

Polițiștii gorjeni, în colaborare cu reprezentanți din cadrul I.J.J. Gorj, I.S.U. Gorj, D.S.P. Gorj, D.S.V.S.A. Gorj, I.T.M. Gorj şi C.J.P.C. Gorj, sub coordonarea Instituției Prefectului, au desfășurat, ieri, acțiuni în sistem integrat, în vederea limitării răspândirii COVID-19, fiind aplicate peste 40 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de 8.000 lei.

„Astfel, s-a acționat pentru prevenirea răspândirii infecţiilor cu SARS-CoV-2, menţinerea unui climat optim de ordine şi siguranţă publică şi verificarea respectării normelor legale aplicabile cu ocazia prelungirii stării de alertă, de către organizării de evenimente private, cum ar fi nunți, botezuri, mese festive etc., organizate în saloanele, căminele culturale, restaurantele, barurile, cafenelele, precum și sălile de evenimente de pe raza județului Gorj.

Cu această ocazie, au fost verificate peste 1.700 de persoane aflate în carantină/izolare la domiciliu, fiind identificate două persoane care nu respectă măsura carantinării și aplicate sancțiuni în valoare de 2.000 lei.

De asemenea, au fost identificate 41 de persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală, dispuse de autorități pentru prevenirea răspândirii COVID-19, fiind aplicate sancțiuni în valoare de 1.000 lei.

Totodată, au fost efectuate controale în 112 medii de interes public de pe raza județului Gorj, precum restaurante, fast-food-uri, terase etc. și desfășurate 14 acțiuni punctuale pentru identificarea persoanelor/operatorilor economici care nu respectă prevederile Legii nr. 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, ocazie cu care a fost aplicată o sancțiune contravențională, în valoare de 5.000 lei, unui operator economic, pentru organizarea de activități în spațiul public/privat/închis, pentru care au fost instituite interdicții sau restricții.

De asemenea, au fost desfășurate 36 de activităţi de relaţionare cu organizatorii de evenimente private, în vederea transmiterii recomandărilor cu privire la normele de protecție sanitară, necesar a fi respectate pentru prevenirea răspândirii COVID-19.

Dorim să precizăm cetățenilor că noile reglementări instituie obligativitatea purtării măștii de protecție, în toate spațiile publice deschise în localitățile în care incidență cumulată la 14 zile este mai mare de 6/1.000 de locuitori“, au transmis reprezentanții Poliției Gorj.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.