Ursul care a fost găsit lângă un sat din Crasna a fost relocat

0
173

Un urs care a fost prins într-un laţ în această dimineaţă în apropiere de un sat din localitatea Crasna a fost relocat. Animalul a fost dus la o distanţă de aproximativ 20 de kilometri. 

În dimineața asta, un jandarm aflat în timpul liber a observat un urs prins într-un cablu, în apropierea caselor din satul Crasna din Deal. Inspectoratul de Jandarmi Județean Gorj a pus în aplicare procedura de lucru pentru gestionarea incidentelor generate de animalele sălbatice, deplasând la fața locului efectivele necesare blocării și asigurării perimetrului respectiv, precum și înștiințării cetăţenilor cu privire la existenţa unui potenţial pericol generat de prezenţa animalului sălbatic, dat fiind faptul că ursul se găsea la aproximativ 100 m de sat.

Împreună cu polițiști, comisari ai Gărzii de Mediu Gorj, inspectori din cadrul Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Gorj, lucrători din cadrul Direcției Silvice Gorj, Autorității pentru Protecția Mediului Gorj și cu sprijinul autorităților locale din comuna Crasna, am acționat pentru eliberarea ursului din cablul de sârmă.Cu ajutorul lucrătorilor silvici și a celor din cadrul Autorității Naționale pentru Ariile Naturale Protejate am identificat o zonă potrivită pentru relocare în condiții de siguranță atât pentru cetățeni, cât și pentru urs, situată în mediul montan la aproximativ 20 km distanță de satul Crasna din Deal.

Întreaga acțiune de eliberare și relocare a beneficiat de sprijinul unui echipaj SMURD. Ulterior, cu sprijinul Inspectoratului pentru Situații de Urgență al Județului Gorj, a fost emis un semnal RO-ALERT pentru înștiințarea tuturor locuitorilor comunei Crasna despre relocarea ursului în zona montană.

Mulțumim tuturor cetățenilor comunei Crasna pentru sprijinul acordat autorităților în gestionarea acestei situații. Jandarmeria Gorj reamintește populației că, în astfel de cazuri, este necesar să acționeze cu prudență, anunțarea autorităților fiind cea mai importantă măsură“, a transmis Jandarmiera Gorj.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.