Medic chirurg din Gorj, reținut pentru 24 de ore, pentru luare de mită. Cum se ruga la Dumnezeu să nu fie prins de procurori

0
665

Medicul chirurg Gheorghe Neaţă, de la Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu, a fost reținut pentru 24 de ore de pentru luare de mită. „Până în prezent s-au aprobat în cauză 13 infracţiuni de luare de mită. Iniţial au existat patru denunţuri , patru martori denunţători, care au conturat faptul că medicul chirurg respectiv condiţionează actul medical, pretinzând şi primind sume de bani. Ulterior, potriviţi probatoriului administrat în cauză, s-a stabili că este real ceea ce s-a semnalat iniţial, iar în perioada 6 – 16 iunie 2021, din administrarea parţială a probatoriului administrat, a rezultat că medicul chirurg respectiv a primit sume de bani şi diferite bunuri, de la un număr de nouă persoane“, a transmis Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj.

În urma percheziţiei care a fost făcută în această dimineaţă, în biroul medicului a fost găsit o adevărată avere. „În data de 08.07.2021 s-a efectuat o percheziţie domiciliară în cabinetul medicului N.G. din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Tg. -Jiu, fiind găsite sume de bani în valoare totală de peste 71.000 RON, din care 52.200 lei, restul valută (3400 curo şi 350 lire sterline), banii fiind depozitaţi într-un dulap din lemn situat în cabinetul medical. Au mai fost găsite şi numeroase alte bunuri, cum ar fi: băuturi alcoolice, cafea, parfumuri, ţigări“, se arată într-un comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj.

Medicul chirurg este acuzat de condiţionarea actului medical, patru plângeri fiind depuse împotriva lui de către pacienţi cărora le-a pretins bani sau bunuri.

Vorbea singur despre bani

Medicul purta monologuri în care vorbea tot despre mita oferită de pacienţi: „Subţire de tot. 4, 5, 6…. Aaa. Bun, mă! Buuun! Mi-a dat 5 milioane, hai .. păi da. Şase. (…) Normal, trebuia să fie 6“.

„De pildă, în data de 09.06.2021, la ora 22:45, fiind de gardă, medicului N.G. îi sună telefonul, iar din discuţia pe care o poartă rezultă că este chemat la o urgenţă. Acesta iese din birou şi la ora 23:00 revine în cabinet, unde poartă cu voce tare următorul monolog: «Daca e speranţă de ceva bănuţi, internez! Dacă nu, nu internez!»“, au transmis procurorii.

Rugăciunea medicului Neață

Medicul a fost înregistrat și în fiecare dimineață rostea o rugăciune. „Suspectul N.G. ora conştient de activităţile sale ilicite, dovadă fiind şi o rugăciune pe care acesta o spunea în fiecare zi cu voce tare în cabinetul său: „Doamne. Maica Domnului, dă-mi sănătate, bani mulţi, bine lui A ….fereşte-mă de boală, fereşte-mă de procurori, …!”.

Medicul Neaţă a ieşit cu cătuşe la mâini. El a refuzat să facă vreun comentariu.

Medicul chirurg a fost implicat într-un caz de malpraxis. În anul 1999, un pacient operat de medicul Neaţă a rămas paralizat pe viaţă. Ion Milconiu a fost operat de subocluzie intestinală. Intervenţia a fost făcută de medicul Gheorghe Neaţă. Acesta i-a făcut şi rahianestezia pentru că nu s-a prezentat un medic anestezist. După operaţie, pacientul a rămas paralizat, fiind imobilizat la pat. Medicul chirurg a fost obligat de instanța de judecată să-i plătească pacientului despăgubiri de 800 de milioane de lei vechi şi achitarea unei rente viagere de câte trei milioane de lei vechi pe lună.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.