Executor judecătoresc, trimis în judecată de DNA pentru că a prejudiciat CEO

0
85

Un executor judecătoresc a fost trimis în judecată de Direcția Națională Anticorupție (DNA) pentru că a prejudiciat Complexul Energetic Oltenia (CEO) cu aproape 1,5 milioane de lei noi. Potrivit unui comunicat al DNA, Nicolae Gagiu este acuzat de săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu,  abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite, în formă continuată, și spălare a banilor.

Conform procurorilor anticorupție, în perioada 2015 – noiembrie 2020, Gagiu Nicolae, în calitatea de executor judecătoresc, prin actele întocmite cu încălcarea prevederilor legale, în contextul desfășurării a trei proceduri de executare silită, ar fi cauzat un prejudiciu debitorului Societatea Complexul Energetic Oltenia SA în valoare de 1.485.325 lei lei concomitent cu obținerea pentru sine a unui folos necuvenit în același cuantum.

„Concret, deși prin deciziile instanțelor s-a dispus în mod definitiv întoarcerea la debitor a sumelor executate silit de către executorul judecătoresc, acesta ar fi transferat și ulterior ar fi retras din contul de consemnare, în interes personal, suma totală menționată mai sus.

De menționat este faptul că, în perioada octombrie – noiembrie 2020, în condițiile în care inculpatul știa că este cercetat în prezentul dosar penal, ar fi efectuat din nou acte de executare silită cu încălcarea dispozițiilor legale, în aceeași modalitate“, au transmis procurorii anticorpuție.

A cumpărat un imobil cu banii dobândiți ilegal

O parte din bani i-a folosit pentru a cumpăra un imobil. „O parte din bani dobândiți în modalitatea de mai sus ar fi fost folosiți de inculpatul Gagiu Nicolae la cumpărarea unui imobil, iar ulterior, în scopul de a disimula originea ilicită a banilor folosiți pentru achiziția respectivă, l-ar fi donat unei rude.

Societatea Complexul Energetic Oltenia SA s-a constituit parte civilă în cauză.

În cauză s-a dispus instituirea sechestrului asigurator asupra unor imobile ce aparțin inculpatului și unei alte persoane.

Dosarul a fost trimis spre judecare Curții de Apel Craiova cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză“, se mai arată în comunicatul DNA.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.