Pustiu pe șantierul de pe DN 66 din zona Lainici. Prefect: „Pe șantier lucrau doar patru persoane“

0
433
Lucrările de pe Drumul Național 66, din zona Lainici, se desfășoară într-un ritm foarte lent. Prefectul de Gorj, Corneliu Răducan Morega, a mers astăzi pe șantier și a constatat că doar patru persoane munceau pe șantier: „Pentru că infrastructura rutieră este foarte importantă pentru dezvoltarea județului, conducerea Prefecturii Gorj își propune să fie un partener activ în monitorizarea și sprijinirea lucrărilor aflate în desfășurare pe teritoriul întregului județ.
Astfel, am mers astăzi pe șantierul din zona Lainici, de pe Drumul Național 66, care cuprinde amenajarea parcării de lângă mănăstirea care este vizitată de numeroși credincioși din toată țara, dar și construcția unui nou pod peste râul Jiu, în locul celui existent, provizoriu, pe care se circulă pe o singură „bandă“ și cu o restricție de greutate de 30 de tone.
Am constatat că ritmul în care se desfășoară lucrările lasă de dorit, din cauza neconcordanțelor rezultate din transpunerea proiectului în teren, dar și a unor situații noi apărute ca urmare a efectuării unui studiu geotehnic la podul peste Jiu. Deși constructorul a încercat să justifice situația actuală, am constat că mobilizarea este redusă, iar în momentul vizitei pe șantier lucrau doar patru persoane. Am participat, de asemenea la discuțiile care au avut loc între constructor și reprezentanții Secției Drumurilor Naționale Târgu Jiu“, a transmis prefectul într-o postare pe pagina sa de Facebook.
Acesta a hotărât convocarea unei întâlniri cu toți factorii implicați: „Am hotărât convocarea unei întâlniri pe data de 10 mai la care să participe toți factorii implicați: proiectanți, constructori și reprezentanți CNAIR. Soluțiile trebuie găsite rapid pentru ca lucrarea să fie finalizată în termenul stabilit, deoarece desfășurarea traficul în condiții normale pe Defileul Jiului reprezintă o prioritate pentru mine, fiind o investiție deosebit de importantă pentru economia județului și pentru toți cetățenii“.

Pentru că infrastructura rutieră este foarte importantă pentru dezvoltarea județului, conducerea Prefecturii Gorj își…

Publicată de Corneliu Răducan-Morega pe Luni, 26 aprilie 2021

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.