Campanie de colectare a deșeurilor electrice în Târgu Jiu

0
56

„Zilele Reciclării Deșeurilor Electrice” va avea loc și în municipiul Târgu Jiu. Cu această ocazie va avea loc o campanie de colectare a acestor deșeuri în perioada 5-10 aprilie.

„Evenimentul reprezintă o ocazie excelentă pentru a atrage atenția comunității asupra importanței colectării selective a aparatelor electrice, electronice sau electrocasnice uzate, vechi sau defecte, cu scopul de a spori reutilizarea, recuperarea și reciclarea lor. Este esențial să înțelegem că deșeurile electrice reprezintă un flux care ridică o provocare din ce în ce mai mare: numărul de dispozitive electrice și electronice este în continuă creștere, precum și nevoia de materii prime și materiale necesare pentru fabricarea produselor noi. Efortul de colectare selectivă și reciclare a deșeurilor electrice aduce beneficii multiple: reduce poluarea prin tratarea în fabrici de reciclare specializate a deșeurilor electrice – multe din ele cu potential periculos, reduce încărcarea gropilor de gunoi, redă circuitului de producție materii prime care altfel s-ar pierde.

Prin implicarea în acest proiect, Târgu Jiul își dovedește interesul pentru protecția mediului înconjurător și necesitatea colectării selective a acestui tip aparte de deșeu pe care o comunitate îl generează.

În intervalul 5-10 aprilie 2021, deșeurile grele și voluminoase vor fi preluate de la domiciliu sau sediu de firmă pe baza comenzilor telefonice la telefon: 0752 568 092. Serviciul de preluare, manipulare si transport este gratuit, costurile fiind suportate de către organizatori.

În data de 10 aprilie 2021 între orele 9.00 și 17.00, vor funcționa 3 Puncte de Colectare a deșeurilor electrice accesibile comunității: la Centrul de Colectare DEEE Târgu Jiu – str. Termocentralei, nr. 27, la zona Debarcader, lângă lac și la Parcul Lido“, se arată într-un comunicat de presă.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.