Executor judecătoresc din Târgu Jiu, reținut pentru abuz în serviciu

0
689

Executorul judecătoresc Nicolae Gagiu, din municipiul Târgu Jiu, a fost reținut de procurorii anticorupție din Craiova. Acesta este acuzat că a adus un prejudiciu de 1,4 milioane de lei Complexul Energetic Oltenia.

Executorul judecătoresc este acuzat de DNA Craiova de săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu și abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite, în formă continuată.

„În perioada 2015 – noiembrie 2020, inculpatul Gagiu Nicolae, în calitatea menționată mai sus, prin actele întocmite cu încălcarea prevederilor legale, în contextul desfășurării a trei proceduri de executare silită, ar fi cauzat un prejudiciu debitorului Societatea Complexul Energetic Oltenia SA concomitent cu obținerea pentru sine a unui folos necuvenit în cuantum de 1.485.325 lei.

Concret, deși prin deciziile instanțelor s-a dispus în mod definitiv întoarcerea la debitor a sumelor executate silit de către executorul judecătoresc, acesta ar fi transferat și ulterior ar fi retras din contul de consemnare, în interes personal, suma totală menționată mai sus.

De menționat este faptul că, în perioada octombrie – noiembrie 2020, în condițiile în care inculpatul știa că este cercetat în prezentul dosar penal, ar fi efectuat din nou acte de executare silită cu încălcarea dispozițiilor legale, în aceeași modalitate.

Inculpatului i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală“.

Nicolae Gagiu va fi prezentat la Curtea de Apel Craiova cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Acesta a mai fost trimis în judecată de DNA Craiova, în urmă peste doi ani, tot pentru un prejudiciu de aproape 6 milioane de lei.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.