Comisia Europeană deschide o investigație cu privire la Planului de Restructurare a CEO

0
146

Comisia Europeană va deschide o investigație aprofundată a Planului de Restructurare a Complexului Energetic Oltenia, pentru că are îndoieli că respectă toate condițiile necesare pentru a fi adoptat.

Un comunicat al Comisie Europene arată că se vor evalua următoarele aspecte dacă măsurile de sprijin acordate de autoritățile române sunt conforme cu normele UE privind ajutoarele de stat acordate întreprinderilor aflate în dificultate.

Investigația aprofundată a Comisiei va examina în special: dacă planul de restructurare propus poate restabili viabilitatea pe termen lung a societății CE Oltenia într-un interval de timp rezonabil fără continuarea ajutorului de stat; dacă CE Oltenia sau investitorii ar urma să contribuie suficient la costurile de restructurare, asigurându-se astfel că planul de restructurare nu se bazează în principal pe finanțare publică și că ajutorul este proporțional și dacă planul de restructurare ar urma să fie însoțit de măsuri adecvate de limitare a denaturărilor concurenței create de ajutor.

Deschiderea unei investigații oferă României și părților terțe interesate posibilitatea de a prezenta observații și nu anticipează rezultatul acesteia.

Recent, Greenpeace a contestat Planul de restructurare, susținând că emisiile de CO2 vor crește, și nu vor scădea. Conducerea CEO și sindicatele au replicat și au susținut că emisiile în atmosferă vor scădea cu peste 40 la sută.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.