Primarul unei comune din Gorj a fost condamnat la șase ani de închisoare

0
624

Primarul comunei Padeș, din județul Gorj, a fost condamant de Tribunalul Gorj la o pedeapsă de șase ani de închisoare pentru evaziune fiscală. Mihăiță Troacă (PSD) este acuzat de evaziune fiscală,m faota fiind petrecută în urmă cu opt ani. Sentința nu este definitivă.
„Condamnă inculpatul Troacă Mihăiţă Gabriel, la o pedeapsă de 6 ( şase ) ani închisoare. În baza art. 65 alin. 2 C.pen. din 1968, cu aplicarea art. 5 C.pen., aplică inculpatului 5 ani pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute de art. 64 alin. 1 lit. a, teza a-II-a, lit. b şi c C.pen. din 1968“, se arată în sentința instanței de judecată.
Completul de judecată a mai stabilit ca sentința de suspendare a condiţionată a executării pedepsei de un an închisoare la care a fost condamnat definitiv pentru conducere fără permis să fie anulată.

Obligat să plătească peste 2,7 milioane de lei 

Primarul Mihăiță Troacă a fost obligat să plătească peste 2,7 milioane de lei
„În baza art. 14 şi art. 346 C.pr.pen., obligă inculpatul la plata către partea civilă Statul Român, reprezentat prin Agenţia Naţională de Administrare Fiscală prin Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Craiova – A.J.F.P.Gorj a sumei de 2.747.703 lei ( RON ), reprezentând impozit pe profit, TVA de plată şi redevenţă minieră, la care se adaugă obligaţiile fiscale accesorii sumei datorate – respectiv dobânzi, penalităţi şi majorări de întârziere, calculate conform Codului de procedură fiscală începând cu data scadenţei şi până la achitarea integrală a debitului. Constată că inculpatul a achitat părţii civile suma de 100.000 lei din prejudiciul produs“, se mai arată în sentință.

Miihăiță Troacă este acuzat că în perioada 2009-2012 a produs un prejudiciu de peste 2,7 milioane de lei. Acesta a fost administratorul unei fime care deținea o balastieră și nu a înregistrat toate veniturile obținute din vânzarea de agregate minerale.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.