Se semnează contractul pentru finalizarea variantei de ocolire a municipiului Târgu Jiu

0
20

Contractul pentru finalizarea variantei de ocolire a municipiului Târgu Jiu va fi semnat marți, 22 septembrie, cu ofertantul declarat câștigător, Asocierea SECOL SOCIETA EDILE COSTRUZIONI E LAVORI S.A. – SECOL ROMANIA S.R.L.

Valoarea contractului este de 207 milioane de lei lei fara TVA,
Traseul are o lungime de aproximativ 20 km., sursa de finanțare fiind fondurile europene nerambursabile.
Prețul pe km de autostradă este de cca. 10.350.000 lei fără TVA, reprezentând cca. 2.134.021 Euro fără TVA.
Durata contractului este de 102 de luni, din care 18 luni perioada de execuție a lucrărilor, iar 84 de luni perioadă de garanție a lucrărilor.

„Obiectivul de investiție se preconizează a fi realizat în scopul îndepărtării traficului greu din oraș, dar și pentru a facilita legăturile între localitățile aflate în zona Municipiului Târgu Jiu pe următoarele căi de comunicație: DN66 (E79), DN67 și DN67D
Contractul are ca obiectiv general reducerea impactului negativ asupra mediului prin diminuarea drastică a emisiilor de poluanți în conformitate cu politica de transport aplicată de Uniunea Europeană, precum și îmbunătățirea performanței coridorului de drum prin mărirea vitezei de deplasare, reducerea costurilor de exploatare, reducerea timpului de călătorie de tranzit prin Municipiul Târgu Jiu, reducerea numărului de accidente grave prin sporirea siguranței traficului și îmbunătățirea calității vieții prin devierea traficului de tranzit în afara orașului.
Accesul pe varianta de ocolire se face din DN 66(E79), de la km 69+800 (kilometraj pe DN66), atât către est (14,909 km), cât și către vest (5,078 km)“, se arată într-un comunicat al Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Crasiova.

Licitația a fost câștigată de SECOL

Licitația a fost câștiată de SECOl, iar ulterior, CNAIR a constatat că societatea era asociată cu o firmă care a avut un aviz negativ, pentru că nu a terminat la timp lucrările la un drum. Reprezentanții de la SECOL au contestat decizia în instanța de judecată.

„În data de 03.06.2020 a fost solutionata, de catre Tribunalul Bucuresti, contestatia formulata de catre ASOCIEREA SECOL SOCIETA EDILE COSTRUZIONI E LAVORI S.A. – S E CO L ROMANIA S.R.L. si comunicata Autoritatii contractante in data de 11.08.2020.
Conform dispozitivului Hotararii Judecatoresti, comisia de evaluare a procedat la reevaluarea ofertei depuse de catre ASOCIEREA SECOL SOCIETA EDILE COSTRUZIONI E LAVORI S.A. – S E CO L ROMANIA S.R.L., rezultatul procedurii de atribuire fiind comunicat in data de 10.09.2020“, se mai arată îăn comunicatul CNAIR.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.