Un nou premiu pentru Colegiul „Magheru”! Lucrarea elevei Elena Enache, premiată la un simpozion internațional

0
2988

Din ce în ce mai multe premii câștigă elevii Colegiului Tehnic „General Gheorghe Magheru” din municipiul Târgu-Jiu! La literatură, la științe exacte, creație literară, limbi străine, cursanții acestui colegiu execlează spre bucuria dascălilor care îi pregătesc! În toamna anului trecut, eleva Elena Enache a câștigat premiul I la un Simpoziona Internațional de Științe intitulat „Universul științelor”. „Abia acum a ajuns la Liceu diploma! Am lucrat destul de mult pentru acest simpozion, 90% din timpul meu liber l-am destinat acestei lucrări. Am simțit o fericire de nedescris când am aflat că am câștigat!”, a declarat Elena Enache.

Adolescenta Elena Enache este unul dintre cei mai buni elevi ai Colegiului „Gheorghe Magheru”, iar anul trecut a obținut premiul I la un Simpozion Internațional intitulat „Universul științelor”. Elena a muncit foarte mult pentru a realiza lucrarea „Fabricarea zahărului-control pe faze de fabricație” și a fost coordonată și ajutată de profesorul Carmen Vulpe. Elena Enache nu participă doar la concursuri de acest fel, ci și la olimpiade, acolo unde s-a clasat mereu pe locuri fruntașe. „Anul trecut am luat locul II la olimpiada județeană de industrie alimentară. Particip si anul acesta, sunt mult mai pregătită, sper să ajung la națională. Am obtinut premiul I pentru lucrarea “Fabricarea zahărului-control pe faze de fabricație”, înscrisă la Simpozionul internațional la secțiunea a II-a: Științe exacte. Profesor coordinator mi-a fost doamna Vulpe Carmen Rodica, care m-a sprijinit foarte mult de-a lungul anilor de liceu. A fost o lucrare destul de greu de realizat. Am lucrat în laborator. Am lucrat destul de mult, 90% din timpul meu liber l-am destinat acestei lucrări. Am simțit o fericire de nedescris când am aflat că am câștigat! Nu eram foarte sigură că o să câștig, dar am avut încredere în mine, mai ales că am avut un coordonator de o mare “calitate””, a spus Elena Enache pentru Revista Viața Gorjului.

Adolescenta este elevă în clasa a XII_a, așa că a început să se pregătească pentru olimpiadă și examenul de bacalaureat. Îți dorește să urmeze studii superioare în Capitală, însă nu s-a decis asupra profilului: „Sunt încă îndecisă în legatură cu domeniul facultății. Am două variante “Ingineria Alimentară, la Politehnică sau Academia de Studii Economice din București- ASE”, a afirmat eleva olimpică.

Directorul Colegiului „Magheru”, profesorul Carmen Vulpe, a declarat că Industria Alimentară este în programa școlară a acestui colegiu și a celui Tehnic de la Motru. Cadrul didactic mai crede că autoritățile din domeniu ar trebui să realizeze mai multe investiții: „Universul Științelor este un simpozion la care particip de mai mulți ani, atât cu lucrări personale, cât și cu lucrări ale elevilor. În acest an, materialul prezentat de eleva mea, Enache Elena Maria, a obținut locul I la secțiunea Științe exacte. Este o mare bucurie pentru mine. Elena este elevă în clasa a XII-a și este un copil conștiincios și foarte serios. Este destul de greu să ne adaptăm programei foarte încărcate, iar pentru noi, cadrele didactice este o continuă provocare să-i facem pe elevi curioși și dornici de cunoaștere. Prin participarea la astfel de activități încercăm să-i motivăm spre cunoaștere și spre performanță. Domeniul Industrie Alimentară se află în planul de școlarizare numai la Colegiul nostru și la Colegiul Tehnic Motru. Consider că acest domeniu ar trebui să fie mult mai bine reprezentat, atât la nivel de județ, cât și pe plan național. De asemenea, ar trebui să se realizeze investiții în infrastructura școlară pe acest segment”, a spus profesorul Carmen Vulpe.

MIHAELA FLOROIU ȚICLEANU (AUTOR ARTICOL)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.