Laboratorul COVID-19, inaugurat. Când vor fi făcute primele teste

0
242

Laboratorul de genetică din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu a fost inaugurat joi, 23 aprilie, urmând ca testele pentru depistarea noului coronavirus să fie efectuate de luni. Pentru început se vor efectua simulări de către personalul instruit şi de către specialiştii care s-au ocupat de perfecţionarea cadrelor medicale. „Se efectuează instructajul cu personalul şi se fac simulările. Rezultatul la primele teste se va da de luni. La laborator se află personalul spitalului, cei care fac traning-ul şi cei care au adus aparatul“, a explicat Dumitru Vienescu, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă.

Testarea se poate raliza în mai mult de o oră.
„Poate să extragă 16 probe odată. Timpul de extracţie este de 70 de minute, incluzând etapa de decontaminare“, a explicat un cadru didactic.

Laborator cumpărat de oameni de afaceri

Laboratorul a fost achiziţionat prin contribuţia mai multor oamenilor de afaceri din judeţul Gorj. „A fost o mobilizare rapidă şi generală imediat după apariţia primului caz de COVID-19. Este pentru prima dată când comunitatea oamenilor de afaceri răspunde foarte repede şi reuşita este fantastică“, a precizat Lelius Stănuşoiu, preşedintele Asociaţiei Oamenilor de Afaceri Gorjeni.

19 persoane internate cu COVID-19

28 cazuri confirmate cu COVID-19 au fost înregistrate pe raza județului Gorj, din care: şapte persoane vindecate și externate, 19 persoane internate și două persoane decedate.
De la ultima raportare, pe teritoriul județului Gorj, au fost confirmate pozitiv COVID-19 încă patru cazuri.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.