Biserica din Vârtop, resfințită de Mitropolitul Olteniei

0
481

Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei a participat, duminica trecută, la Sfânta Liturghie şi slujba de resfinţire a Bisericii „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Parohia Vârtop, comuna Ciuperceni, Protoieria Târgu Jiu Sud, judeţul Gorj, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi.

 

„Sfinţirea unei biserici este o sărbătoare deosebită a întregii comunităţi de credincioşi veniţi la chemarea sfântă a Mântuitorului Iisus Hristos, spre a fi prezenţi în casa Tatălui Ceresc, casă de închinare şi rugăciune, de alinare şi tămăduire a suferinţelor trupeşti şi mai ales sufleteşti. Ce poate aduce mai multă bucurie decât să fim întâmpinaţi în Casa Domnului de mulţimea sfinţilor Săi pictaţi pe pereţi? Sau, mai mult, când suntem întâmpinaţi de Însuşi Mântuitorul Hristos în faţa Sfintei Mese prin care trecem toţi astăzi, ierarh, clerici, mireni, copii, bărbaţi şi femei”, a spus Mitropolitul Olteniei.

Piatra de temelie a bisericii a fost pusă în urmă cu aproape un secol

Potrivit Actului de resfinţire căruia i-a dat citire părintele protoiereu Ionel Câmpeanu, de la Protoieria Târgu Jiu Sud, prima piatră de temelie a bisericii a fost pusă în urmă cu aproape un secol, în anul 1924. În anul 1994 a început să se concretizeze dorinţa de secole a enoriaşilor şi, sub îndrumarea preotului paroh Constantin Ciurea, biserica a fost ridicată şi sfinţită în anul 2003 de către IPS Teofan, Mitropolitul de atunci al Olteniei. Între anii 2011-2017, la iniţiativa preotului paroh Marius Popescu, cu sprijinul Gheorghe Răuţ, fiu al localităţii, al Consiliului Local al Primăriei Ciuperceni şi al credincioşilor, au fost realizate lucrările de pictură în tehnica fresco de către pictorii Daniel Poteraşu şi Cristian Panţu.

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare antispam: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.